Kajacima oko Cresa – kolovoz 2022.

6 članova Kanu Kluba Končar iz Zagreba je u 8 dana od 30.07.-06.08. odveslala turu oko Cresa sa polaskom i završetkom u Glavotoku na otoku Krku gdje smo ostavili automobile. 7. član je bio Muki koji nam je bio logističar i navečer pripremao odlične obroke nakon cjelodnevne aktivnosti.

GPS zapis kaže da smo preveslali 170 km, a mi kažemo da je bilo super po planu i bez ikakvih problema „odmahati“ cca 25 km/dan.
Prvi cilj na Cresu je bio Beli od kud smo krenuli na „istarsku“ stranu. Vrijeme super, sa 2 dana vjetra – da ipak ne bude baš jako dosadno. 😊.
Spavanje po običaju u valama u šatorima ili pod zvijezdama, a Lubenice, Miholaščica, Osor, Punta Križa su bili susreti sa čarima civilizacije zbog opskrbe namirnicama i neophodnim tekućinama 😊.
Istočna strana otoka nas je iznenadila i oduševila svojim okomitim stijenama. Dvadesetak kilometara bez tragova civilizacije odveslali smo u jednom dahu gledajući u visine tražeći supove po stijenama.
Zahvalni smo na privilegiji što smo ih vidjeli u tihom veličanstvenom letu u prirodnom okruženju.
Povratak na Krk je bio optimalan preko otoka Plavnika sa nezaboravnim plivanjem u Plavoj spilji.
Slijedilo je jedno spavanje na obali Krka i u jutro laganini povratak do Glavotoka na Krku- našu polaznu točku.
Na ovakvim turama uvijek veseli: vidjeti ono što se ne vidi na kartama; mahati mačetom kad i ne treba; sretati nove ljude i izmijeniti iskustva; popiti piće koje si sad izmislio jer uvijek nešto fali😊; jesti mesni doručak sa viljuškom od granja (jer je tvoja negdje daleko u kajaku) 😊; skupljati (kao nekad) kamenje sa rupama – za olovku … I zato se već sada veselimo sljedećem ljetu i novoj avanturi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.