Koranski susreti 2018.

Tradicionalni Koranski susreti, slunjske “igre bez granica” na vodi ponovo su privukli veliki interes posjetitelja, pa čak i stranaca na proputovanju kroz Slunj, no nažalost nije previše bilo zainteresiranih za sudjelovanje, pa su se u igrama na vodi natjecale tek četiri ekipe.

Bez obzira na to, nije nedostajala dobra atmosfera i natjecateljski duh, a plivanje, skakanje, polijevanje, pa čak i ispijanje piva, sve te vještine koje su sastavni dio igara Koranskih susreta, nasmijale su i zabavile sve prisutne.

Na okršaj su se odvažile četiri ekipe, no zanimljivo, samo je jedna bila sastavljena isključivo od Slunjana – Peševi. Ime su dobili po ribicama koje plivaju u Korani, dok je jedna ekipa, imena Končar, pristigla iz Zagreba, a druga – Matis, iz Varaždina. Četvrta je kako joj i ime kaže, “Zbrda zdola”, isto tako i sastavljena, a u njoj su osim domaćih ljudi te onih iz drugih krajeva Hrvatske čak bili o oni koji su stigli doslovno s drugog kraja svijeta. Dva Kineza, inače kineskih policajaca na privremenom radu na Plitvicama, došla su u Slunj i pokazala zavidnu spremnost kako i doliči plavcima. Natjecalo se u raftomet – bacanju po čamcima preko Korane, pa preciznom gađanju lopticama u metu, borbi “koranskih mornarica”, u skokovima u vodu u dvije kategorije, po ljepoti i izvedbi i onim “najluđima”. U igri do zadnje kapi mlađe su pripadnice skupina plivale pa ronile, a kako bi izronile pivicu koju su, uz štopericu, morali popiti naiskap oni malo bolje uvježbani članovi ekipa.

– Ekipa “Zbrda zdola” osvojila je u ukupnom poretku 3. mjesto, Rafting klub “Matis” drugo, a prvo mjesto u neizvjesnoj završnici pripalo je domaćoj ekipi Peševa. Grad Slunj i Turistička zajednica Grada Slunja osigurali su za sve sudionike majice, hranu i piće. U revijalnom dijelu natjecanja za koje su se mogli prijaviti svi prisutni najbolji u Najljepšem skoku bio je David Fajt, najluđe je skočio Željko Močilac, a najuspješniji u igri Pijani putnik bio je Dominik Rendulić. I ovom prilikom zahvaljujem mnogobrojnim medijima i fotografima na medijskom pokroviteljstvu uz čiju će pomoć događanja s ove prelijepe, rekao nam je Nikica Smenderovac, ispred organizatora.

Organizatori ovih uzbudljivih Igara su Grad Slunj, Turistička zajednica grada Slunja i Kajak kanu klub “Rastočki mlinari”, a zabava je bila zagarantirana, pa čak i kad su oblaci malo pokvarili potpun ljetni ugođaj. No kako može drugačije i biti u prelijepom kanjonu rijeke Korane u Slunju, a što se događalo na gradskom kupalištu u Slunju, pogledajte u video snimkama i u fotogaleriji KAportala…

FOTO, VIDEO: U Slunju održani tradicionalni Koranski susreti – četiri ekipe nadmetale se u slunjskim vodenim “igrama bez granica”

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.